Augusztus - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
SAP Next-Gen Lab nyílt a Budapesti Corvinus Egyetemen| 2018.03.05.

A régióban elsőként a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán került sor az új kutatóközpont avatására.

Az SAP Next-Gen egy olyan innovációs közösség, amely a legújabb technológiákat magában ötvöző SAP Leonardo digitális innovációs rendszer funkcionalitására építve kívánja az ENSZ 17 fenntartható fejlődést szolgáló céljait támogatni. Mindezek érdekében összekapcsolja a vállalatokat, hallgatókat, start-upokat, akadémiai gondolkodókat, kutatókat, vállalkozásokat. A kezdeményezés keretében létrejött hálózat az egyetemi partnerek számára hozzáférést biztosít a legújabb technológiákhoz többek között az IoT, machine learning, analytics, big data, design thinking, blockchain, data intelligence területeken.

Az avatáson az SAP képviseletében Dudits Ádám (Director of University Engagements) és Markus Hilken (Managing Director, SAP Labs Hungary) mutatták be az egyetem és az SAP immáron két évtizedes együttműködését, és az SAP Next-Gen nemzetközi innovációs hálózatot. A kezdeményezésnek otthont adó Gazdálkodástudományi kar képviseletében Fehér Péter oktatási dékánhelyettes kiemelte, hogy a kezdeményezés által olyan megoldások kutatására van lehetőség, melyek a jövő üzleti modelljeit készítik elő, és melyek lehetőséget biztosítanak az ipari kapcsolatok és a hallgatók felkészültségének erősítésére. Kiemelte, hogy mivel a kutatóintézetben vizsgált technológiákat minden iparágban, illetve funkcionális területen lehet használni, a kutatóintézet nyitott az összes egyetemi polgár, intézet és tanszék irányába, és együttműködést kínál minden érdeklődő kutatónak és hallgatónak. Az esemény házigazdájaként Szabó Zoltán felvázolta a Corvinus SAP Next-Gen Lab elindulásával kapcsolatos terveket, elképzeléseket, lehetőségeket. Hozzászólásában Pavlik Lívia Kancellár Asszony az egyetemi vezetés részéről fejezte ki támogatását a kezdeményezéssel kapcsolatban.

A BCE Informatikai intézete Magyarországon (és Kelet-Közép-Európában is) elsőként csatlakozott az SAP NextGen Lab közösséghez. Az újonan létrehozott kutatóintézet céljai között elsősorban az ipar 4.0, üzleti intelligencia, eSCM, folyamatmenedzsment, és a technológiával segített tanulás témakörök kutatása szerepel, de kiemelten nyitott minden integrálható kutatási kezdeményezésre.

A kutatóközpont célja az oktatás és a kutatási tevékenység elősegítése:

- az élenjáró technológiák kipróbálásával, népszerűsítésével, oktatásba való integrálásával

- az intenzívebb, közvetlenebb ipari, vállalati kapcsolatok kialakításával

- az innovációs képességeink fejlesztése K+F kooperációk indításával, kutatási projektekkel

- piacvezető cégek és technológiák által igényelt célterületre képzett munkaerő biztosításával

- a hallgatók szakmai fejlődését biztosító komplex projektek lebonyolításával

A részvétel lehetősége minden ipari és egyetemi érdeklődő számára nyitva áll, így  várjuk az innovatív ötleteket, kezdeményezéseket, és az SAP NextGen Lab-hez kapcsolódó kérdéseket is a zoltan.szabo(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com