Augusztus - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
A jövő vezetői képviselik a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát Barcelonában az ENSZ klíma csúcs szimulációján| 2018.05.14.

13 magyar fiatal is részt vesz a CEMS által szervezett ENSZ klímacsúcs szimuláción, amelyet május 14-16 között rendeznek meg Spanyolországban.

13 magyar fiatal is részt vesz a CEMS által szervezett ENSZ klímacsúcs szimuláción, amelyet május 14-16 között rendeznek meg Spanyolországban. Európa kilenc vezető üzleti iskolájából 150 diák érkezik a barcelonai ESADE egyetemre a Model UNFCCC program keretein belül. A magyar diákok a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának CEMS Master’s in International Management szakos hallgatói.A Model UNFCCC programot a St. Gallen-i egyetem és a barcelonai ESADE egyetem indította 2009-ben. A program lényegében két részből áll. A program első fele egy kurzus, amely során a CEMS partneregyetemek, így BCE Gazdálkodástudományi Kara is, egy egész féléves kurzus során készítik fel a hallgatóikat a program második részére, az ENSZ klímatárgyalásokat szimuláló gyakorlatra.


Egy különleges oktatási metódusról van tehát szó, amely lehetőséget ad a diákoknak, hogy kipróbálják a kormányzati, civil társadalmi és az ipari képviselők szerepkörét. A hallgatók így fejleszthetik érvelési készségeiket, tanácskoznak és vitatkoznak a jelen társadalom egyik legfontosabb problémájáról, miközben mélyebben megértik az üzleti szféra szerepének hozzájárulását a klímaváltozás globális megoldásához.


Az idei jubileumi, tízedik eseményt egy magas szintű panelbeszélgetés nyitja meg. A CEMS partnerségébe tartozó multinacionális vállalatok, és a Green Climate Fund szervezet képviselői arró lbeszélgetnek majd, hogy az üzleti iskolák milyen lépéseket tudnak tenni a klímaváltozás problémájának megoldásáért. Rögtön a nyitó délután során a résztvevő diákok egy felhívást fogalmaznak meg a tágabb értelemben vett üzleti oktatási közösségnek azzal a céllal, hogy az éghajlatváltozás elleni aktívabb fellépésre buzdítsák őket.

A programról:
Roland Siegers, Executive Director, CEMS:
„Célunk, hogy a Model UNFCCC és az azt megelőző kurzus biztosítsa, hogy a jövő vezetői ne csak a napi üzleti érdekek és a klímaváltozás kölcsönös függőségeit lássák át jól, hanem érezzék meg, hogy a környezeti felelősségvállalás a nemzedékük alapkérdése. Ha diákjainknak köszönhetően az üzleti világ képes áthelyezni a súlypontot a fenntarthatóság kérdései köré, akkor nem csupán az üzleti közösségen belüli változás lesz látható, hanem a
természetre gyakorolt pozitív hatások is. ”

A CEMS-ről:
A CEMS egy olyan globális szervezet, amelynek világszerte 31 akadémiai tagja (vezető üzleti iskolák), 73 jellemzően multinacionális vállalati partnere, és 7 civil partnere (NGOs) van. A világ legjobb képzései közé sorolt CEMS Master’s in International Management a jövő üzleti vezetőinek képzéseivel foglalkozik.

A résztvevő CEMS partneriskolák:
University of St Gallen (Svájc), ESADE Barcelona (Spanyolország), University of Cologne (Németország), Corvinus University of Budapest (Magyarország), WU Vienna (Ausztria), Rotterdam School of Management (Hollandia), Bocconi University (Olaszország), Stockholm School of Economics (Svédország) and the Warsaw School of Economics (Lengyelország).

További információ

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com