Április - 2019
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30  
DSG - 25 éves jubileum| 2018.06.11.

25 éve végzi tevékenységét a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának Német Nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központja (DSG) a Passaui Egyetemmel való szoros együttműködésben.

25 éve végzi tevékenységét a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának Német Nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központja (DSG) a Passaui Egyetemmel való szoros együttműködésben. A program fontos célja olyan magasan képzett, a német nyelvet a szakmai életben is kiválóan kamatoztatni tudó jövőbeli munkavállalók képzése, akik megbízhatóan képesek helytállni nemzetközi vállalatok alkalmazottaiként is. A képzés további célja, hogy fenntartsa és erősítse a hagyományosan jól működő német—magyar gazdasági kapcsolatokat.

A programban a BCE és a Passaui Egyetem oktatói tanítanak. A programot a Németországi Szövetségi Köztársaság támogatja (a DAAD-n keresztül), a támogatás elsősorban hallgatói ösztöndíjakban, az oktatói mobilitás finanszírozásában, tankönyvek és szakkönyvek biztosításában jelenik meg.

A program mind az alap- mind a mesterszakos hallgatók számára lehetőséget biztosít arra, hogy gazdálkodástani szakmai ismereteket szerezzenek német nyelven, valamint kiegészítő képesítést kapjanak a Corvinus Egyetem diplomája mellett. Az alapszakos program összes kurzusát sikeresen elvégző hallgatók az alapszakos diplomájuk mellett a DSG-program bizonyítványát is megkapják. A mester szakos hallgatók, német nyelvű tantárgyak elvégzése mellett, részt vehetnek a kettős mester diploma programban, amely kivételes lehetőséget biztosít mindkét egyetem hallgatói számára. A kettős mester programban mindkét egyetem hallgatói 2 félévet a partner egyetemen töltenek el, a teljesítmények elismerése kölcsönösen egyeztetett szabályozással történik, végeredményben mindkét egyetem hallgatói számára lehetőség nyílik, a saját egyetemünkön elért mester diploma mellett, a partner egyetem diplomájának megszerzésére is.

A programban az elmúlt 25 évben a különböző kurzusokat elvégző hallgatók száma meghaladja a hatezret, közülük az alapszakos bizonyítványt több,  mint 550 magyar hallgató szerezte meg. A mester kettős diplomás programban évente átlagosan 8-8 magyar és német hallgató vesz részt, a kettős mester diplomát megszerzett magyar és német hallgatók száma összesen mintegy 150.  

A program fennállása óta szoros kapcsolatot ápol a gazdaság szereplőivel, elsősorban a német orientációjú vállalatokkal és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával. A vállalatok számára a DSG-ben végzett kettős mester diplomás és alapszakos hallgatók is jelentős munkaerő utánpótlási lehetőséget biztosítanak.  A DSG munkáját Tanácsadó Testület támogatja

A 25 éves jubileum alkalmából, a Budapesti Corvinus Egyetem ünnepi konferenciát szervez 2018. június 12-én, amelynek díszelőadója Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Horváth Péter, a Horváth AG felügyelőbizottságának tagja, előadásának címe: „A gazdálkodástudomány és az üzleti élet kapcsolatának történelme és jelentősége”. A konferencián részt vesznek a két egyetem vezetői, a magyarországi Német Nagykövetség, a DAAD képviselője, a gazdasági élet és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Tanácsadó Testület képviselői, valamint a program végzett és jelenlegi hallgatói. A konferencia keretében sor kerül a BCE és a Passaui Egyetem közötti kutatási együttműködési szerződés aláírására is.  

Kapcsolattartó a sajtó számára:

Prof. Dr. Zsóka Ágnes, a DSG igazgatója és Prof. Dr. Dr. h.c. Simon Judit, a DSG alapító igazgatója

agnes.zsoka(kukac)uni-corvinus(pont)hu                          judit.simon(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Utolsó frissítés: 2019.03.11.