Augusztus - 2019
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
DSG 25 – Jubileumi rendezvény és konferencia| 2018.06.21.

Beszámoló a 25 éves DSG jubileumi konferenciájáról

2018. június 12-én tartotta jubileumi rendezvényét a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának Német Nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központja (DSG), amely 25 éve végzi tevékenységét a Passaui Egyetemmel való szoros együttműködésben.

A program fontos célja olyan magasan képzett, a német nyelvet a szakmai életben is kiválóan kamatoztatni tudó jövőbeli munkavállalók képzése, akik megbízhatóan képesek helytállni nemzetközi vállalatok alkalmazottaiként is. A képzés további célja, hogy fenntartsa és erősítse a hagyományosan jól működő német-magyar gazdasági kapcsolatokat. Az ünnepi konferencián részt vettek a két egyetem és további partnerintézmények felsővezetői, a magyarországi Német Nagykövetség és a DAAD képviselői, a gazdasági élet, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, valamint a DSG mellett működő vállalati Tanácsadó Testület képviselői, továbbá a program végzett és jelenlegi hallgatói.

A köszöntő beszédeket követően, a konferencia díszelőadójaként Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Horváth Péter beszélt a gazdálkodástudomány és az üzleti élet kapcsolatának történelméről és jelentőségéről. A DSG korábban végzett hallgatói szakmai életpályájukról és a DSG-vel való kapcsolatuk jelentőségéről meséltek. A DSG mellett működő vállalati Tanácsadó Testület bemutatását követően a DSG történetéről és jelenlegi tevékenységéről hallhattunk, majd sor került a BCE és a Passaui Egyetem közötti kutatási együttműködési szerződés aláírására, az egyetemek rektorai – Prof. Dr. Carola Jungwirth és Prof. Dr. Lánczi András –, valamint gazdálkodástudományi kari dékánjai – Prof. Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita és Prof. Dr. Franz Lehner – által.

Az ebéd után rövid impulzus-előadások következtek a jövő legfontosabb kihívásairól – elsősorban munkaadói és munkavállalói szemszögből –, amelyhez kapcsolódóan pódiumbeszélgetést tartottunk a felszólaló vállalatvezetők és egyetemi professzorok részvételével. Az eseményt fogadás és kötetlen vacsora zárta, amely a találkozás és az ünneplés örömteli hangulatában telt.


A program fő szervezői voltak: Prof. Dr. Zsóka Ágnes – a DSG igazgatója, Prof. Dr. Simon Judit – a DSG alapító igazgatója, valamint a DSG Iroda munkatársai.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com