Február - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
27 28  

A Vezetéstudomány c. folyóirat a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának havi tudományos, a magyar gazdálkodástudomány és menedzsment meghatározó lapja. A hazai szakemberek empirikus kutatásainak elsődleges megjelenítője és meghatározó nemzetközi tudományos eredmények és tendenciák magyar nyelvű összefoglalója.   

 

Célunk a magyar gazdálkodástudomány elméleti és gyakorlati, jelenlegi és jövőbeli szakembereinek tudományos diskurzusához fórumot biztosítani, megjelenítve vezetés- és gazdálkodástudomány meghatározó nemzetközi és hazai témaköreit.

 

A Vezetéstudomány magyar „B” kategóriájú folyóirat. Szerzőink több mint 30% nem csak hazai, de nemzetközi lapok Q1-Q2 kategóriás lapokban publikál. Ezért a minőségi kritériumokat a nemzetközi elvárásoknak megfelelően várjuk el mi is.  Friss magyar és nemzetközi szakirodalomi hivatkozott források, módszertani pontosság és elméleti megalapozottság, a Vezetéstudományban korábban megjelent írásokkal való kapcsolat megjelenítése az elvárás.

 

A lap tudományos folyóirat, a közölt cikkek és tanulmányok a szerkesztőség által felkért, legalább két hazai és nemzetközi meghatározó szakmai lektor véleményezése alapján jelennek meg. A bírálati folyamatban a nemzetközi elvárásoknak megfelelően double blind review-t alkalmazzuk. Angol nyelvű cikkek esetében legalább az egyik bíráló nemzetközi, de a magyar cikkeknél is törekszünk arra, hogy a legszélesebb szakmai körből kerüljenek ki a bírálók, többek között nagy publikációs gyakorlattal rendelkező, külföldön élő kutatókat is rendszeresen felkérünk bírálni.

A folyóirat nyelve magyar, de évente kétszer (november és május) alkalommal jelentkezik angol nyelvű számokkal is. A folyóirat megrendelhető a Postán, vagy a Szerkesztőségtől.

 

2009 júniusától a Vezetéstudományban közölt írások elérhetőek az EBSCO Academic Search Complete adatbázisában is. 2012 márciusától pedig a Vezetéstudomány cikkei szintén elérhetőek a Corvinus Kutatások oldalán is. 

A folyóirat 2017 szeptember 1-től folyamatosan áttér a workflow rendszer, amelyhez regisztrálni (a szerzőknek és a bírálóknak) ezen a linken lehet. 

 

Amennyiben szívesen feliratkozna ingyenes hírlevelünkre, amely közvetlen elérhetőséget biztosít a cikkekhez, itt megteheti.

 

Remélem, hogy örömét leli a lap olvasásában, és hamarosan szerzőink és bírálóink között is köszönthetjük.

Tisztelettel, 

Primecz Henriett, Ph.D. 

főszerkesztő

Utolsó frissítés: 2017.12.05.