Február - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28  

Vezetéstudomány 32. k. 2001. június

Farkas Ferenc
Változások menedzselése nonprofit szervezetben
2. – 8. oldal

Tanulmányában a szerző azt kívánja bizonyítani, hogy a változásmenedzsment fogalomrendszere és eszközkészlete a nem nyereségre törekvő szervezeteknél is használható. A környezeti kihívások és a szervezeti identitás változásai megújulásra késztetik a nonprofit szervezeteket. A változások ügynökei és mesterei az ügyvezetés és a kuratóriumok tagjainak köréből kerülnek ki, akiket képessé kell tenni ilyen jellegű feladataik ellátására.

Hoványi Gábor
Globalizáció és a menedzsment szervezés- és irányításközpontos koncepciója
9. – 13. oldal

Az átszervezés „egyszerű” koncepciójából kiindulva a szerző annak három típusát különbözteti meg, s rendeli azokat a vállalat aktuális paradigmája alá.

Kollár Endre - Illin Anikó - Pataki Béla
A technológiaváltási auditálás tapasztalatai hazai vállalatoknál
14. – 28. oldal

A technológiaváltási auditálás a technológiai változásmenedzsment módszertanának legfontosabb tudnivalóit hasznosító vizsgálati eljárás. Segítségével felmérhető a technológiaváltás szükségességének és lehetőségének vállalati ismerete, átgondoltsága, a szervezet készsége a technológiaváltás menedzselésére. A cikk bemutatja két auditálási eljárás egy-egy hazai alkalmazási példáját egy termelő és egy szolgáltató vállalatnál.

Vasné Egri Magdolna
A vállalati versenyképesség vizsgálata empirikus kutatási adatok felhasználásával
29. – 40. oldal

A tanulmány a versenyképesség azon meghatározó faktorai közül emel ki néhányat, amelyeket érintenek az új „hálózati” gazdaság kialakulásával együtt járó értékváltozások. Megfogalmaz továbbá néhány, empirikus kutatások eredményeiből levont fontosabb következtetést is.

Czinkóczi Sándor
Hálózatok rendszere és működési mechanizmusa a Dunaferr-nél
46. – 55. oldal

A szerző tanulmányának első részében a Dunaferr hálózatrendszerű működésének kialakulását ismerteti. A második rész témája a szükségszerűen bekövetkező struktúraváltás nyomán létrejövő megújult irányítási és működési hálózat, közéjük értve a kereskedelmi hálózatokat.

Mudra László
Gondolatok a karizmatikus vezetésről
56. – 60. oldal

A cikk klasszikus idézetekből és a szerző témával kapcsolatos nézeteiből tartalmaz egy csokorra való válogatást.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com