Április - 2018
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Linkgyűjtemény

A workflow rendszer eléréséhez kattintson ide.

Regisztráció (a szerzőknek és a bírálóknak) a workflow rendszerbe.  
 
A Vezetéstudomány folyóirat cikkei közvetlenül elérhetőek a a Corvinus Kutatások oldalán

Amennyiben szívesen feliratkozna ingyenes hírlevelünkre, amely közvetlen elérhetőséget biztosít a cikkekhez is havonta, itt megteheti.

A folyóiratról

A Vezetéstudomány c. folyóirat a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának havi tudományos, a magyar gazdálkodástudomány és menedzsment meghatározó lapja. A hazai szakemberek empirikus kutatásainak elsődleges megjelenítője és meghatározó nemzetközi tudományos eredmények és tendenciák magyar nyelvű összefoglalója.   

Célunk a magyar gazdálkodástudomány elméleti és gyakorlati, jelenlegi és jövőbeli szakembereinek tudományos diskurzusához fórumot biztosítani, megjelenítve vezetés- és gazdálkodástudomány meghatározó nemzetközi és hazai témaköreit.

A Vezetéstudomány magyar „B” kategóriájú folyóirat. Szerzőink több mint 30% nem csak hazai, de nemzetközi lapok Q1-Q2 kategóriás lapokban publikál. Ezért a minőségi kritériumokat a nemzetközi elvárásoknak megfelelően várjuk el mi is.  Friss magyar és nemzetközi szakirodalomi hivatkozott források, módszertani pontosság és elméleti megalapozottság, a Vezetéstudományban korábban megjelent írásokkal való kapcsolat megjelenítése az elvárás.

A lap tudományos folyóirat, a közölt cikkek és tanulmányok a szerkesztőség által felkért, legalább két hazai és nemzetközi meghatározó szakmai lektor véleményezése alapján jelennek meg. A bírálati folyamatban a nemzetközi elvárásoknak megfelelően double blind review-t alkalmazzuk. Angol nyelvű cikkek esetében legalább az egyik bíráló nemzetközi, de a magyar cikkeknél is törekszünk arra, hogy a legszélesebb szakmai körből kerüljenek ki a bírálók, többek között nagy publikációs gyakorlattal rendelkező, külföldön élő kutatókat is rendszeresen felkérünk bírálni.

A folyóirat nyelve magyar, de évente kétszer (november és május) alkalommal jelentkezik angol nyelvű számokkal is. A folyóirat megrendelhető a Postán, vagy a Szerkesztőségtől.

Remélem, hogy örömét leli a lap olvasásában, és hamarosan szerzőink és bírálóink között is köszönthetjük.

Tisztelettel, 

Primecz Henriett, Ph.D. 

főszerkesztő

Utolsó frissítés: 2018.11.30.