Június - 2019
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Programok május 24.-én

9.00-10.00 Témavezetői készségek fejlesztése. Az 5. EDAMBA doktori témavezetői workshop tapasztalatai

szervező: Harangozó Gábor

helyszín: C 205

2016. januárjában az ESADE Business School szervezésében került sor az EDAMBA idei doktori témavezetői workshopjára. A téma az üzleti témájú doktori képzés átalakuló szerepének, illetve a hatékony és eredményes doktori témavezetés kérdéseinek megvitatása volt. Ennek tapasztalatait szeretném megosztani az érdeklődő kollégákkal egy rövid beszámoló és ezt követő kötetlen beszélgetés formájában.

10.00-11.30 Hivatkozások kezelése a keresésétől a szövegszerkesztésig

szervező: Kállay László

helyszín: C 205

Hivatkozások kezelése a keresésétől a szövegszerkesztésig, tapasztalatok megosztása, új lehetőségek megismerése A részvételt azoknak ajánljuk, akik úgy érzik, még nem tudnak mindent arról, hogy a Google Scholar hogyan használható hatékonyan a kutatási és publikációs munkában.

10.00-12.00 Mirrors and Glasses: Fejlesztő oktatói mikro-közösségek az RRI-k megvalósításában

szervezők: Esse Bálint, Gáspár Judit, Matolay Réka, Toarniczky Andrea

helyszín: C 204

Oktatásfejlesztési tapasztalatcserére hívunk. Most ugyan egyetlen alkalomra, de tulajdonképpen egy egész folyamatra. Olyan csoportos munkára, ahol oktatási gyakorlatunkat vesszük nagyító alá, s azt vizsgáljuk, hogy bizonyos kompetenciákat – például a reflektivitás, mérlegelés képességét – hogyan gyakoroljuk mi, és hogyan adjuk át a diákjainknak, valamint miképpen fejleszthetjük ebben magunkat és kurzusainkat.

E fejlesztő munkában az ún. RRI-szempontokkal dolgozunk. A Responsible Research and Innovation (RRI, felelősségteljes kutatás és innováció) az EU elfogadott és gyorsan fejlődő fogalom- és eszközrendszere. Ezzel nemcsak kutatóként, hanem a jövő döntéshozóinak oktatóiként is dolgunk van. A workshopon és a fejlesztő folyamatban az ún. RRI-kompetenciákkal kísérletezünk.

A workshop célja, hogy

·         e májusi alkalmon túlmenően az őszi oktatói munka során is tetten kívánjuk majd érni az RRI szempontjait, lehetőségeit, határait a tevékenységünkben, és hogy

·         létrejöjjenek az első mikro-közösségek, azaz oktatók olyan csoportjai, amelyek e fejlesztő munka hátterét adják, és amelynek tagjai hosszú távon számíthatnak egymás inspiráló, támogató részvételére.

Összességében tehát szeretnénk megmutatni, hogy miért is érdemes az RRI keretében fejleszteni magunkat és tárgyainkat, valamint elindítani a fejlesztő munka kereteit mindazokkal, akiket érdekel egy közös, egymást támogató folyamat.

 

13.00-16.00 Academic writing support I. with Thomas Basboll,  senior advisor, Copenhagen BS

szervező: Primecz Henriett

helyszín: C 204

 

Thomas Basbøll is writing consultant at Copenhagen Business School, for more detail, please, check his webpage: http://secondlanguage.blogspot.hu/p/about-me_14.html

24th of May afternoon (13.00-16.00) is open to anyone who would like to learn about academic writing style and process. You can also consult Thomas’ webpage:

http://secondlanguage.blogspot.hu/p/writing-coach.html

More details on his lecture, everybody is welcome, but registration is needed.

25th of May morning (9.00-12.00) is a master class, which is open for those who devote some time and energy before the workshop. The aim is to improve one of your papers.  So visit Thomas’ page again:

http://secondlanguage.blogspot.dk/p/getting-started.html

 

If you cannot devote 9 hours for preparing, it is fine, 2.5 hours work as well, but be prepared: write your introduction and conclusion according to his guidelines. The important thing is that you submit something you have written freshly and deliberately, not something that you’ve just dug up for the occasion.

There’s no limit as far as Thomas is concerned on how many attend the first seminar. He would prefer that the people attending the masterclass on the second day have attended the seminar on the first day, but it’s a not a deal-breaker if they’ve taken the Challenge. Also: while it’s true that we’ll probably only be able to look at the writing of 5 people for the workshop, Thomas is not against having more people in the room. As long as they can accept that their work might not be looked at, he is fine with it.

It is possible to take part separately in the two parts of the course but registration is needed under the following link http://goo.gl/forms/oNvpdoDCm9

 

13.00-14.30 A szemantikus folyamatmenedzsment szerepe a szervezeti tudásvagyon karbantartásában

szervező: Gábor András és Kő Andrea

Helyszín: C 205

Az Informatikai Intézet egyik kiemelt kutatási területe a szemantikus folyamatmenedzsment, amelynek keretében olyan kérdésekkel foglalkozunk, mint a szervezeti tudásvagyon menedzsmentje a folyamatokba ágyazott tudás kinyerésén keresztül. Kutatásunk célja olyan tudásmenedzsment megoldás kifejlesztése, amelynek segítségével kinyerhető, rendszerezhető és megőrizhető a szervezeti folyamatokban rejlő tudás annak érdekében, hogy (1) módszeres és szabályozott módon gazdagítsa a szervezeti tudásbázist, (2) támogassa az alkalmazottakat abban, hogy megszerezzék a munkakörükhöz szükséges tudást, (3) segítséget nyújtson a humántőke befektetések tervezéséhez és irányításához.
A rendezvényen bemutatjuk a témában a Springer Kiadó által 2016 áprilisában kiadott könyvünket is. 

A könyv ajánlója megtekinthető itt.

 

15.00-16.00 Akkreditáció AACSB, EQUIS

szervező: Matolay Réka, Tátrai Tünde

helyszín: C 205

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com