Január - 2018
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Futó projektjeink 2017 / 2018

2017. őszi félév projektjei

Kérdés/feladat: Hogyan tudnánk javítani az adománybolti dolgozók munkahelyi közérzetét, hogyan tudnánk vonzóbbá tenni a munkát? Hogyan tudnánk motiválni a dolgozókat a munkaidőn kívüli közösségi/szabadidős programokra? Hogyan lehetne javítani a vezetőség és a munkavállalók (tagok) közötti kommunikációt?
Szervezet: Közösségi Szociális Szövetkezet
Oktató: Takács Sándor
Együttműködés típusa: kurzusfeladat

Kérdés/feladat: Milyen formában alkalmazható a digitális történetmesélés (DTS, www.digitalistortenetmeseles.hu) módszere az üzleti szférában a csapatépítés, vezetőképzés, szervezetfejlesztés területén.
Szervezet:
Anthropolis Antropológiai Egyesület
Oktató: Kenesei Zsófia
Együttműködés típusa: intézeti együttműködés, a DTS felhasználásának tesztelése a Marketing és Média Tanszék stratégiájának kialakításában

Kérdés/feladat: A hatalapitvany.wixsite.com/ezhat weboldal online megjelenés stratégiájának megújítása, a weboldal fejlesztése. Napjaink egyik fontos kérdése, hogy milyen módon alakítsa ki egy szervezet a honlapját, hogy az kellően informatív legyen és a legújabb design elvárásainak is megfeleljen. A szakdolgozat keretében a hallgatónak át kell tekintenie a webfejlesztési trendeket (mobile-first design, emocionális design, tartalom alapú navigáció és hosszú görgetés, ...) és egy civil szervezettel (HAT alapítvány) együtt dolgozva kell kialakítania a szervezet új honlapját. A szakdolgozónak meg kell ismernie a wix.com környezetet is, szem előtt tartva egy civil szervezet gazdaságossági szempontjait.
Szervezet: Hat Alapítvány
Oktató (konzulens): Fodor Szabina
Együttműködés típusa: szakdolgozat

Kérdés/feladat: BAGázs Bazár mozgó adománybolt raktárában kialakítandó készletgazdálkodási rendszer megtervezése, különös tekintettel a ruhakategóriák (ár-kategória), illetve a kimenő (eladhatatlan) és bejövő (adomány)ruhák forgalmának nyilvántartására.
Szervezet: BAGázs Közhasznú Egyesület
Oktató (konzulens): Gelei Andrea
Együttműködés típusa: szakdolgozat

Kérdés/feladat: A projekt fő célja, hogy az újonnan nyitott irodát, hogyan lehetne ismertté és csábítóvá tenni a helyi és közelben élő dolgozók számára.
Szervezet: Wekerlei Közösségi Iroda
Oktató: Pataki György
Együtműködés típusa: kurzusfeladat

Kérdés/feladat: A projekt fő célja az árazás kialakításának megvizsgálása és ehhez kapcsolódóan egy mérési rendszerre való javaslat, amivel mérhető, hogy az egyes használok mennyit időt és hányszor voltak az irodában.
Szervezet: Wekerlei Közösségi Iroda
Oktató: Pataki György
Együtműködés típusa: kurzusfeladat

Kérdés/feladat: A Wekerlei Zöldségkommandó különleges jellemzőinek feltárása az önkéntesek és adományozók megkérdezésével, s ezzel következő kampányaik, kommunikációjuk üzeneteinek előkészítése.
Szervezet: Wekerlei Zöldségkommandó
Oktató: Matolay Réka
Együtműködés típusa: kurzusfeladat

Corvinus Science Shop Reggeli - projekt kezdemények listája

2017. november 15-én megrendezett "Találkozások a nyitott tudományért" esemény keretében a résztvevők 24 projekt kezdeményt vetettek papírra. Ezek kidolgozása, konkrét kérdésre és feladatra szűkítése az érintettekkel folyamatban van annak érdekében, hogy némelyikből 2018. tavaszi félévre, míg más témajavaslatokból akár későbbi félévekre is kurzusfeladatok, TDK vagy szakdolgozati vagy akár kutatási témák szülessenek.

 1. Helyi kérdés (IX.ker): hogyan szerezzük vissza a helyieknek a Dunapartot (Nehru-part)
 2. Tapossa laposra! Szelektív hulladékgyűjtési attitűd megváltoztatása
 3. Vásárlói-jóllét: ügyhöz kötődő, tudatos és felelős vásárlás… Etikus termékek és ajánlatok?
 4. Dunapart, Római part alternatív megoldások költségvetése, pénzügyi hatása
 5. Kisközösségi / Átalakuló közösségi kommunikáció: hogyan tegyük láthatóvá a közösségi jót?
 6. Amigos a gyerekekért - vidéki terjeszkedés, közösségi finanszírozás
 7. Vezetéstudományi Intézet gyakorlati projektek (fejlesztése?) tárgy keretében lehetőség. Ötlet: pl. Újlipótváros, nyitottság.
 8. Egyéni, családi és közösségi szintű történelmi önreflexió és szolidaritás fejlesztése, a társadalmi kohézió kritikai fejlesztése
 9. HR a civileknél - interim (?) a menedzsment? Katalizáció
 10. Hálózatok kialakítása társadalmi vállalkozások közös értékesítési és kommunikációs platformja
 11. Vadállatok a cirkuszban: hogyan tehetnénk ellene, hogy érhetnénk el, hogy a többi állat is megfelelő körülmények között élhessen ott?
 12. Társadalmi felelősségvállalás fókuszú egyetemi jó gyakorlatok gyűjtése és az érintett oktatók hálózatának kiépítése
 13. Az épített és a természeti környezet összehangolása, természetközeli urbanizáció, közösségi fejlesztések
 14. Nemzetközi Közlekedés és Turizmus Tárgyhoz, közlekedés és turizmus témához partnerek!
 15. Legyen szenior olimpia. Mert van: nyári, téli, para, speciális, ifjúsági, stb. Akkor legyen a versenysportot abbahagyóknak is.
 16. Civil szervezetek és kapcsolódó tevékenységek hozzájárulása a fogyasztói jól-léthez
 17. Platformok és szövetségek: civil + suli + cég, tematikus erőforrás megosztás
 18. Zöld felsőoktatás, zöld egyetem: campus, oktatók, diákok, közösségek, stb.
 19. Vidékfejlesztés - helyi akciócsoportokkal való együttműködés országszerte
 20. www.nivegyhaz.hu, turizmus és helyi termékekre alapozott  társadalmi vállalkozás egy közösségi ház fenntartására, helyi közösség és gazdaságfejlesztésre, kulturális örökség védelmére, Káli-medence
  "ROAD ON - társadalmi vállalkozás
 21. Salgótarján | vidék és turizmus | munkahely teremtés hátrányos helyzetű fiataloknak | gazdaságélénkítés | helyi termelők bekapcsolása"
 22. Crowdfunding / közösségi adakozás: képzések, tudás átadás, magyarországi példákon keresztül tudj meg többet, Crowdfunding Academy létrehozása, hogyan indítsunk kampányokat?
 23. Civil sziget - Sziget Fesztivál hogyan kommunikáljanak hatékonyan a civil szervezetek, hogyan vonják be új eszközökkel a  közönséget a programjaikba?
 24. "Az önkéntes egyszerűség (önként vállalt egyszerűbb életmód, minimalizmus) mint a környezettudatos és fenntartható életmód új megközelítése. Simplicity Fesztivál  2018. június 2. Témái: idő-pénz-tárgyaink, ezek szerepe az életünkben (egyszerűsítés) + 1. városi hulladékmentes fesztivál"

 

 

Utolsó frissítés: 2017.12.12.