Február - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28  

PROGRAMOK 2017. május 31-én

Előző napi program                                                                                                                                      Következő napi program

9.00-12.00 - "FinTech és banki digitalizáció" workshop

Szervező: Fehér Péter

Helyszín: C104

A bankszektort mind a változó ügyféligények, mind a belépő új versenytársak (Fintech vállalatok, technológiai cégek pénzügyi szolgáltatásai), mind a szabályozó testületek változásra kényszerítik. Ilyen körülmények között még fontosabb, hogy a bankok tudatosan, és sikeresen legyenek képesek részt venni a digitális átalakulásban.

A Budapesti Corvinus Egyetem Kari Kutatási hetének keretében járjuk körbe a bankok digitális kihívásait, és a pénzügyi technológiák lehetőségeit - melyre minden érdeklődőt, gyakorlati szakembert, oktatót, kutatót, diákot sok szeretetettel várunk!

Az egyes témákat rövid előadásokkal vezetjük fel, melyek témáit a résztvevőkkel együtt gondoljuk tovább, és tárjuk fel a kapcsolódó gyakorlati és kutatási kérdéseket, témákat.

A szekció vezetője: Fehér Péter

Előadások:
- Kenesei Zsófia: Service experience design a banki gyakorlatban

- Fehér Péter - Varga Krisztián: A digitális átalakulás lehetőségei a magyar bankszektorban (7 magyarországi bank ügyféltapasztalatai)

 

- Molnár Júlia: What does financial intermediation theory tell us about FinTechs?

- Racskó Péter: Blockchain és demokrácia

- Csóka Péter: A blockchain hatása a központi elszámolóházakra

 

- Michael Puhle: The FinTech revolution - An Introduction to Robo Advisors

- Tuan Trinh Anh: Hallgatói Fintech projekt kezdeményezések bemutatása

 

A workshop során a résztvevőket biztatjuk arra, hogy fogalmazzák meg véleményüket, osszák meg tapasztalataikat vagy épp tegyék fel kérdéseiket!

A Workshop zárásaként a közös gondolkodás eredményeképpen összefoglaljuk az előttünk álló kihívásokat és feladatokat. A workshopot a résztvevők számára büféebéd követi.

 

10.00-12.30 - Hogyan tanítsunk társadalomtudományt? Elmélet a gyakorlat mögött. Műhelykonferencia

Szervező: Király Gábor

Helyszín: Központi Könyvtár akvárium terme

A részletes program itt található.

 

12.00-13.00 - EBÉD

Helyszín: C108

A rendezvény nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérjük részvétei szándékát ezen a linken jelezze!

 

13.00-15.00 - KKB nyilvános ülés - visszajelzések a kutatástámogatási rendszerről

Szervezők: Demeter Krisztina, Keszey Tamara

Helyszín: C109

A program során értékeljük a G-kari kollégák által tavasszal kitöltött kérdőívek eredményeit egy valamennyi érdeklődő kolléga számára nyitott G-Kari Kutatási Bizottsági (KKB) ülés keretén belül. A kérdések a kari kutatástámogatási rendszerrel, illetve a Kari Kutatási Bizottság munkájával kapcsolatosak; valamint mérik a kollégák nemzetközi kutatói orientációját is. A KKB ülésen beszélgetünk a G-Kari kutatástámogatás jövőjéről, a kollégák igényeiről és a továbbfejlesztés lehetőségeiről. Szeretettel várunk minden kedves kollégát, aki szívesen venne részt ebben a közös gondolkodásban, és megosztaná velünk elképzeléseit és javaslatait.

 

15.00-17.00 - Rövid ellátási láncok

Szervezők: Jámbor Attila, Pataki György

Helyszín: C107

A globális élelmezésbiztonság a világon mindenütt az agrár- és élelmiszerpolitika központi kérdései a 21. században. Habár a fejlett és fejlődő országok különböző szinteken állnak a globális és helyi élelmezésbiztonsághoz való hozzájárulásban, közösek abban, hogy az előttük álló egyik legnagyobb kihívás a növekvő számú népességük élelmiszerrel történő ellátása korlátos természeti erőforrások mellett. 2015-ben a világon az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) becslései szerint hozzávetőleg 795 millió ember volt alultáplált és nagyjából 2 milliárd ember szenvedett valamilyen tápanyag hiányban. Ugyanakkor a globálisan megtermelt élelmiszer közel 30%-át pazaroljuk el különféle formákban. A jelenlegi élelmiszer-fogyasztási és népesedési trendeket feltételezve a világon 70%-al több élelmiszert kell termelnünk 2050-re.

A fenti kihívásra a rövid ellátási láncok adnak egy lehetséges választ, hiszen lokálisan próbálják meg az élelmezésbiztonság különböző dimenzióit (rendelkezésre állás, hozzáférhetőség, felhasználás, stabilitás) értelmezni. Az esemény célja, hogy agrárközgazdászok, vidékfejlesztési szakértők, környezetgazdasággal foglalkozó szakemberek és ökológusok szemszögéből világítsa meg a témát, potenciális kapcsolódási pontokat és kutatási lehetőségeket szem előtt tartva. Az eseményen ennek megfelelően a rövid ellátási láncok értelmezésének széles spektruma jelenik meg.

 

17.00-19.00 - A társadalmi vállalkozások szerepe Magyarországon - Kitekintés meghívott előadókkal

Szervezők: Hubai László (ELTE), Kiss Julianna (ELTE), Lazányi Orsolya (BCE), Mihály Melinda (Social Impact GmbH)

Helyszín: C109


A vállalatok társadalmi felelősségvállalása régóta kutatott és vizsgált terület. A társadalmi vállalkozások olyan szervezek, amelyek a profit elérése mellett valamilyen társadalmi probléma megoldását is célul tűzik ki, tehát a társadalmi felelősségvállalás a vállalkozás missziója is egyben.

A szekcióban olyan kutatásokat mutatunk be, melyek társadalmi vállalkozásokat, azok intézményi hátterét, történetüket, valamint a környezeti, munkaerőpiaci és a "leszakadó térségek" összetett problémáira adható válaszokban játszott szerepüket tárják fel Magyarországon. Négy folyamatban lévő, a társadalmi vállalkozásokat különböző diszciplínákból és módszertannal vizsgáló doktori kutatást, köztük külsős meghívott előadókkal, ismerhetnek meg a résztvevők.

Kiss Julianna (ELTE) a társadalmi vállalkozások intézményesülését és szerepét vizsgálja a non-profit szektorban szakirodalmi áttekintésre valamint szakértői és társadalmi vállalkozói interjúkra alapozva. Hubai László (ELTE) a munkaerő-piaci integrációt segítő társadalmi vállalkozások hibrid jellegét helyezi kutatásának középpontjába. A társadalmi vállalkozások kulcsembereivel készített interjúk alapján László célja feltárni a munkaerő-piaci integrációt segítő társadalmi vállalkozások magyarországi gyakorlatát, a gazdasági és társadalmi célrendszer jelentette kényszereket, valamint a szervezetek megküzdési stratégiáit. Lazányi Orsolya (Corvinus) részvételi akciókutatással vizsgál egy alulról szerveződő, alternatív gazdasági kezdeményezést (Cargonomia). Mihály Melindát (Lipcsei Egyetem) pedig az alulról jövő kezdeményezések vidékfejlesztésben játszott szerepe érdekli. Melinda öt vidéki kezdeményezést választott esettanulmányként Németország és Magyarország strukturálisan gyenge régióiból, melyek vidékfejlesztésben játszott szerepét etnografikus módszerekkel vizsgálja.

 

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com