Január - 2018
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

Corvinus Business Partner


 

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának

vállalati kapcsolatok hírlevele

 

a Corvinus Business Partner teljes 2018. januári száma itt érhető el

a Corvinus Business Partner teljes 2017. októberi száma itt érhető el

  a Corvinus Business Partner teljes 2017. júniusi száma itt érhető el

 

2018. január

Beköszöntő

Őszi hírlevelünkben arról számoltam be, hogy az EQUIS akkreditációs folyamat ráébresztett minket arra, hogy mennyi mindenre lehetünk büszkék a Kar vállalati kapcsolatai, üzleti környezetbe való beágyazódása terén is.  Nos, ez a büszkeség a tél során csak fokozódott – természetesen kiegészülve néhány olyan terület azonosításával, amely további munkát igényel.

olvass tovább...

 

"New normal", azaz mit tanulhatnak a hallgatóink és kollégáink az üzleti szférában megfogalmazódó új elvárásokból

Emri Zsuzsannával, a KPMG Humán Erőforrások igazgatójával beszélgettem az egyetemmel és a végzős diákokkal kapcsolatos meglátásairól, a vállalat által érzékelt lehetőségekről és megfogalmazott elvárásokról.

olvass tovább... 

 

 

 

Mi a jövő a karrier szolgáltatások terén? - Innovatív európai gyakorlatok az EFMD 2017. novemberi Career Services konferenciájáról

Az EFMD 2017. évi, az üzleti iskolák karrier szolgáltatásaira fókuszáló konferenciáját a festői történelmi környezetről – és persze sajtjairól és az ottani üzleti iskoláról is – híres St. Gallenben tartották november 22-24. között. A konferencia programja „High Tech & High Touch: Career Management in the digital age” mottóval önmagában sokrétű volt, amit már csak a jelenlévő 80 feletti nemzetközi kollégával való tapasztalatcsere lehetősége múlt felül. Ebben a rövid beszámolóban a számomra legizgalmasabb néhány gyakorlatból adok ízelítőt.

olvass tovább...

 

 

Meg kell tanulni egy egész életen át tanulni - interjú Szőnyi J. Andrással 

Szőnyi J. András vállalkozó, tanácsadó, egyetemi tanár, aki számos tankönyv szerzője és társszerzője. Az üzleti életben elért sikerei mellett, az akadémiai karrierjét sem hanyagolta: volt a Torontói Egyetem professzora, a kínai Huazhong Természettudományi és Műszaki Egyetem Vállalatvezetési Oktatási Programjának igazgatója és a Nyugat-Indiai Egyetem vizsgáztatója is. A Budapesti Corvinus Egyetem falai között szintén lehet találkozni vele, ugyanis az MBA képzésen Corporate Governance and Board of Directors tárgyat oktat. A vállalatirányításról, a vezetők képességeiről és jövőbeni terveiről is mesélt a Corvinus Business Partner 2018. januári számában. 

olvass tovább...

 

 

HEInnovate - Hogyan élesszük fel a hallgatók vállalkozó szellemét?

Volt szerencsém részt venni 2017. november 29-én a magyarországi HEInnovate hálózat „Innovatív felsőoktatás – regionális fejlesztés és hálózatépítés” című szakmai konferenciáján. Az esemény rendkívül izgalmas volt – ízelítőül a nyitóbeszédet tartók névsora: Palkovics László, az EMMI oktatásért felelős államtitkára; Jens Nymand Christensen, az Európai Bizottság Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatóságának főigazgató-helyettese; valamint Sylvain Giguere, az OECD Regionális Foglalkoztatási és Társadalmi Innovációs Divíziójának és Helyi Gazdasági és Foglalkoztatás Fejlesztési Programjának (LEED) vezetője. Ami azonban a legérdekesebbnek bizonyult, az az itt bemutatott jelentés volt, ami HEInnovate kutatás eredménye. A magyar felsőoktatási intézmények vállalkozókészségének, innovációs potenciáljának feltárására irányult, s az OECD, az Európai Bizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Tempus Közalapítvány közös munkája.

olvass tovább...

 

 

Oktatási és kutatási együttműködés a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetséggel

A magyarországi üzleti szolgáltató központok (pl. Morgan Stanley, IBM, GE, IT Services, BT, és még sokan mások) mára a magyar gazdaság egyik leggyorsabban növekvő és legtöbb embert foglalkoztató szegmensévé nőtték ki magukat. A legfrissebb adatok szerint közel 100 ilyen központ működik hazánkban, amelyek közvetlenül körülbelül 55 ezer szellemi foglalkoztatottat alkalmaznak, de közvetve akár több mint 100 ezer ember megélhetése függ tőlük. Ezen szolgáltató központok érdekképviseletét és szakmai együttműködését a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség fogja össze.

olvass tovább...

 

 

"Én még most is mentoráltnak érzem magam." - interjú Lakos Péterrel, az eOptika Kft. ügyvezetőjével

Alapszakos gazdaságinformatikusként indította el vállalkozását, mely mára közel 1 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik.  Csupán néhány éve végzett vállalkozásfejlesztés mesterszakon, s jelenleg alumni mentorként tért vissza az egyetemre. Úgy véli nincs olyan tanult információ, ami általánosan a leghasznosabb a világon, helyette sok tudásmorzsából építkezhetünk, amiket különböző élethelyzetekben tudunk felhasználni. Lakos Péter mesél az egyetemmel kapcsolatos élményeiről, a képzés során tanultakról, hogy mindez hogyan illeszkedett a karrierútjába, és arról hol tart jelenleg az eOptika.

olvass tovább...

 

 

 

Marketing és Média Intézet │Alumni Mentorprogram 

„Hitelesség, nyitottság, szakmaiság, türelem és rugalmasság…” 

 

… fogalmazták meg többek között ezeket a tulajdonságokat a mentorok arra a kérdésre, milyen tulajdonságokat várnak el önmaguktól, mint mentoroktól. A Vállalkozásfejlesztési Intézet jó gyakorlatát követve 2017-ben elindult a Marketing és Média Intézet Alumni Mentorprogramja is.  A program célja a jelenlegi és a 3-5 éve végzett hallgatók összekapcsolása. 

olvass tovább...

 

 

 

Sokszínűség, a jól működő szervezetek alapja - a Gazdálkodástudományi Kar az esélyegyenlőség mellett

Az egyenlő bánásmód tisztelete és a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara is elkötelezett. A 2017. december 13-án megrendezett üzleti reggelin a Kar ünnepélyes keretek között csatlakozott az Európai Sokszínűségi Kartához.  Az aláírással szervezetünk önkéntesen vállalta, hogy tiszteletben tartja az egyenlő bánásmódot és konkrét lépéseket tesz egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében. A kezdeményezéshez hazai vállalatok is csatlakoztak, közülük több olyan is, melyek az Egyetem kiemelt partneri közé tartoznak.

olvass tovább...

 

 

 

 

Kitekintés - Hogyan növelhető az európai egyetem-vállalat együttműködések hatékonysága?

Az egyetem-vállalat közötti együttműködések széles palettáját vizsgálja és rendszerezi az EU University-business cooperation (UBC) study. A közel másfél évet átfogó, 2010 és 2011 között végzett tanulmány vázát a tizenegy, az egyetem-vállalat együttműködések terén elismert szakemberrel készített interjú, valamint egy kvantitatív kutatás adta. Az UBC kutatás olyan támogató mechanizmusokat térképez föl és elemez, melyek kiemelt segítői lehetnek a felsőoktatási intézmények és üzleti szféra közötti együttműködéseknek. Ez alkalommal ezekből szemezgettünk.

olvass tovább...

 

 

 

A vállalati találkozókon... 

A késő őszi és az ünnepi időszakban elsősorban olyan vállalatokat tömörítő szervezetekkel folytattuk a közös munkát, mint az AmCham, a HBLF vagy a BCSDH, ám néhány egyedi vállalati találkozó eredményeit is szeretnénk megosztani, kinyitva a lehetőséget minden kari kolléga számára a közös munkába való bekapcsolódásra.

olvass tovább...

 

 

 

 

 2017. október

 

a Corvinus Business Partner teljes 2017. októberi száma itt érhető el

 

Beköszöntő 

A nyár és az ősz idén sem csak a pihenés és a tanévkezdés jegyében telt, hanem ezalkalommal a nemzetközi akkreditációkkal kapcsolatos feladatokkal is. A Vállalati Kapcsoltok Bizottság jó hangulatú ülésein munkaközben meglepetten tapasztaltuk, hogy minden elképzelésünket felülmúlja a valóság a kari vállalati együttműködések sokszínűsége tekintetében. 

olvass tovább...

 

 

Ezzel az óriási sebességgel megjelenő új jövővel kell foglalkozni - interjú Jamniczky Zsolttal, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagjával

Hírlevelünkben ezúttal Jamniczky Zsolttal, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagjával beszélgetünk. Zsolt az egyik hazai vezető energetikai nagyvállalat irányítója, egyetemünk volt hallgatója, aki ma is fontosnak tartja, hogy vállalata és a Budapesti Corvinus Egyetem közötti kapcsolat aktív maradjon. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) alelnökeként aktívan részt vesz a Gazdálkodástudományi Kar és a szervezet közötti együttműködési programokban. A beszélgetést Felsmann Balázs, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont munkatársa jegyezte le.

olvass tovább...

 

Első Gazdaságinformatikus partnertalálkozó

Értékes lehetőség a hallgatók számára, mikor közvetlenül találkozhatnak a vállalatokkal, még izgalmasabb lehet, mikor az adott területről érkező szakemberekkel. Az Informatikai Intézet első alkalommal megrendezett partnertalálkozóján többek között ezt biztosította a gazdaságinformatikus hallgatóknak. A mindkét oldalról nagy érdeklődésnek örvendő eseményen nyolc vállalat képviseltette magát.

olvass tovább...

 

 

A jövő vezetőinek kihívásai - Beszélgetés Presszer Péterrel, az IBM Client Innovation Centre területi vezetőjével 

Milyen vezetőkre lesz szükség a digitális világban? A Horizon Scanning kutatás keretében az IBM stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központjának vezetőjét megkérdezve kiderült, miket tart a legfontosabb kihívásoknak, amik a jövőre vonatkozóan is figyelmet érdemelnek. A beszélgetés során körvonalazódott, hogy kihívások leküzdésének kulcsa a humán erőforrásban rejlik, a szervezetben tevékenykedő munkavállalók és vezetők képességében keresendő a vállalat sikere.

 olvass tovább...

 

 

 

Csúcsvezetők a társadalmi értékek fejlesztéséért és megőrzéséért - 25 éves a HBLF 

Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), amelynek tagjaként október 12-én mi is részt vettünk a jubileumi hét eseményein. Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita Dékán Asszony reggel a Kanadai Nagykövetségen képviselte karunkat, ahol sor került az Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország ünnepélyes aláírására is. A Sokszínűségi Karta (www.sokszinusegikarta.hu) egy olyan nemzetközi kezdeményezés hazánkban, melynek határozott célja a társadalmi szemléletformálás és hogy szakmai támogatást adjon új sokszínűségi projektek elindításra vagy meglévők kiegészítésére. A várt eredmények között a munka-magánélet egyensúlyának megtartása, a munkavállalói elégedettség növelése és a tehetségek megtartása egyaránt szerepel.

olvass tovább...

 

A tudás, ami a következő lépcsőfokokat segíti bevenni - interjú Katona Gáborral, a Hauni Hungaria ügyvezető igazgatójával 

A karrier útjának számos elágazása lehet még a legtudatosabbak körében is. A vezetővé válás folyamata minden területen hasonlóan rögös. Katona Gábor, több mint három évet töltött az AUDI HUNGARIA-nál, mialatt elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán az executive MBA képzést. Ezt követően egy nagy karrierváltással most a pécsi székhelyű Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatójaként egy több, mint 1000 fős vállalatot irányít. Hogy hogyan segít az MBA képzés egy karrierdöntésben vagy a vezetők hétköznapjaiban, céljaiban és az önismeretük fejlődésében, arról az újdonsült ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

olvass tovább...

 

 

Vállalati nézőpont - Trendek, kihívások, problémák a hat vállalati tanácsadó tag szemével 


Milyen új irányokat, megközelítéseket tud mutatni egy vállalat a kari stratégia, részstratégia vagy hazai és nemzetközi akkreditáció kérdésében? A Gazdálkodástudományi Karon működő vállalati tanácsadó testület közel két éve támogatja a dékán munkáját, többek között az oktatással kapcsolatos üzleti elvárások tekintetében, s a vállalati szférával való szorosabb együttműködés jegyében. A különböző területekről érkező szakemberek Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita, dékánnal, Dr. Matolay Réka, EQUIS projekt menedzserrel és Dr. Aranyossy Márta, vállalati kapcsolatok és alumni igazgatóval 2017. júniusában ültek össze, hogy egy közös munka során megosszák javaslataikat, véleményüket a Kar középtávú stratégiájával kapcsolatban. 

olvass tovább...

 

Tudomány és/vagy gyakorlat - vállalati kapcsolatok nemzetközi kitekintésben

Volt kollégánk, Sajtos László 13 éve költözött ki Új-Zélandra, élettársa - egyben későbbi felesége - szülőföldjére, Christchurch városába, ahol a helyi főiskolán kezdett el dolgozni. Felkészültségére hamar felfigyeltek, így nemsokára átette székhelyét Új-Zéland legnépesebb városába, ahol azóta is az ország legmagasabban jegyzett egyetemén, a University of Auckland Gazdasági Karán építi a karrierjét. Itthon a fiatalabb generációhoz tartozó kollégák, akik nem ismerték őt személyesen, az SPSS-kézikönyv társszerzőjeként találkozhattak nevével, amely az azóta eltelt időszak egyik leghivatkozottabb olyan publikációja lett, amely a Karunkhoz köthető. Jelenleg az Australian & New Zealand Marketing Academy (ANZMAC) elnöki posztját is betölti, amely – hasonlóan az európai EMAC-hoz – az akadémiai marketing kutatókat tömörítő szervezetek közül a legrangosabb a régióban. Az immár hazai és nemzetközi tapasztalatok birtokában a vállalati kapcsolatok kinti gyakorlatáról kérdezte Gyulavári Tamás, a Marketing és Média Intézet munkatársa.

olvass tovább...

 

 

 

A Corvinus csapata a Bajnokok Ligájában - vállalati szimuláció

Az egyetemek által szervezett nemzetközi üzleti esetversenyek világában egyre sokszínűbb a globális paletta: Európa mellett nagy számú észak-amerikai és ázsiai verseny is ott van a legjobb üzleti iskolák célpontjai között. Ebben a mezőnyben a legtapasztaltabb felkészítő tanárok szavazatai alapján minden évben kiválasztják azt a 12 versenyt a világban, amelyeket a legnagyobb szakmai kihívás megnyerni. 

olvass tovább...

 

 

Fenntarthatóság, vállalati felelősségvállalás, közös értékek  - jó gyakorlatok becsatornázása az oktatásba

Már késő este van, a vállalatvezető lekapcsolja az összes lámpát, mielőtt utolsóként távozna az üres irodából, kikapcsolja a számítógépet, a monitorján is kinyomja a gombot és még a nyomtatót is üzemen kívüli állapotba helyezi. Mind e mögött csupán a költségcsökkentés motivációja áll, vagy ezzel párhuzamosan egy valós egyéni érték húzódik meg, azaz az ökolábnyom tudatos mérséklése? Bátran kijelenthetjük, hogy léteznek cégek, vezetők, oktatók, intézmények, melyek időt szentelnek a vállalati felelősségvállalás számos, szerteágazó részterületére. A Gazdálkodástudományi Karon működő, fenntartható fejlődés iránt elkötelezett oktatókból álló Felelős Üzleti Oktatásért Bizottság (FÜOB) szeptemberi workshop-jának vendége a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) volt. A közös munka és gondolkodás során hasznos gyakorlatok, színes témák merültek föl. 

olvass tovább...

 

 

Business Case Study - amerikai-magyar közös kurzus

A Corvinus Business School tavasszal egy közös business case study kurzust indít az amerikai University of North-Carolina Egyetem Kenan-Flagler Business School-jával. A UNC Chapell Hill, az első állami egyetem az Egyesült Államokban, több, mint 18.000 hallgatóval. Felsőbb éves hallgatóik érdeklődnek egy olyan magyarországi közös projekt iránt, mely lehetőséget biztosít a helyi gazdasági életbe történő betekintésbe és egy interkulturális csapatban való együttműködésre.

olvass tovább...

 

 

A vállalati találkozókon...

Az iskolakezdési időszak ismét több vállalat kedvét meghozta az egyetemi munkába való bekapcsolódáshoz. A koraőszi hónapok során több új vállalati partnerrel tárgyaltunk – e helyütt bemutatjuk a közérdekű és széles spektrumú érdeklődéseket, amelyek kinyitják a lehetőséget minden kari kolléga számára a közös munkára.

olvass tovább...

 

 

 

 2017. június

  

  a Corvinus Business Partner teljes 2017. júniusi száma itt érhető el

 

Beköszöntő

 

A kari Vállalati Kapcsolatok és Alumni Igazgatóság és a Vállalati Kapcsolatok Bizottság tagjai nevében köszöntelek, kedves Olvasó – kedves Kolléga! Pénzügyi kutató lévén legkönnyebben a számok nyelvén értek és írok, így engedd meg, hogy röviden összefoglaljam a Gazdálkodástudományi Kar vállalati kapcsolati aktivitásának néhány vetületét – ezúttal számokban.

olvass tovább…

 


Mentorprogram - „Olyan embertől tanulhattam, aki szintén onnan indult, mint ahonnan én is fogok.”

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán a 2016-17-es tanévben első alkalommal indult el a hallgatókat és az öregdiákokat összekötő Alumni Mentorprogram. A Vállalkozásfejlesztés mesterszakon tanulókat, a korábban ugyanezen képzésen végzett, tapasztalt szakemberek mentorálták négy hónapon keresztül. A program céljai között szerepelt a munkaerőpiacon elhelyezkedett BCE alumni szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe. Fontos szempont volt a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadása, a hallgatók reális szakmai képének kialakítása. A program pozitív hatásai túlmutattak az előre tervezetteken.

olvass tovább…

 

 

Stratégiai együttműködés a jövő vezetőiért

 

Gazdasági fejlődés, ökológiai egyensúly, társadalmi igazságosság. A felsoroltak a gazdasági szereplők körében, alappillérei a fenntartható fejlődésnek, melynek a vállalati gyakorlatba történő átültetése és alkalmazása a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) fő célja. Annak érdekében, hogy a fenntarthatóság alapelvei minél jobban beépüljenek a gazdasági képzésbe, és ennek segítségével az üzleti gyakorlatba, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara 2017 áprilisában stratégiai együttműködést kötött a szervezettel.

olvass tovább…

 

 

Közel negyven vállalati partner az üzleti reggelin

 

Milyen karriertervezés jellemző napjainkban? Mi a karrierút legújabb felfogása? Miben segíthetnek a szakirányú továbbképzések? Az első alkalommal megrendezésre kerülő, partnertalálkozóval egybekötött üzleti reggelin többek között ezekre a kérdésekre adtak választ a résztvevők. A Gazdálkodástudományi Kar nagy érdeklődésnek örvendő eseményének célja a 2-4 féléves képzések bemutatása a vállalatok HR és kommunikációs képviselői számára. A személyes találkozás erősítette a már meglévő stratégiai együttműködéseket és teret adott a kapcsolatok szorosabbá fűzésének. Az üzleti reggelin közel negyven vállalat volt jelen, köztük duális partnerek, a CEMS program partnerei és a FinLab pénzügyi laboratórium támogatói.

olvass tovább…

 

 

Itt jártunk…

AmCham Business Meets Universities

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara 2016 nyarától kari szinten tagja az Amerikai Kereskedelmi Kamarának, az AmChamnek. Az őszi félévben közös startup esemény és board szimulációs előadás is megrendezésre került az Egyetemen. Ezúttal az AmCham által szervezett „Business Meets Universities” eseményen képviselte a Kart Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán, Dr. Szántó Richárd oktatási dékán-helyettes és Dr. Aranyossy Márta vállalati kapcsolatok és alumni igazgató. A 2017. május 29-én tartott rendezvényen nemzetközi egyetemi szakemberek tapasztalatait is meghallgathatták az egyetem-vállalat együttműködések legfontosabb buktatói kapcsán. 

Olvass tovább...

 

 

A totális transzformáció útján - Beszélgetés Fehér Gyulával, a Ustream alapítójával, a Dékáni Tanácsadó Testület tagjával

 

Miként lehetünk sikeresek egy tudásintenzív területen magyarként a nagyvilágban? A kar által kezdeményezett Horizon Scanning kutatás keretében nyomban arról kezdtünk beszélgetni, hogy vajon mi a legnagyobb kihívás, amellyel a Ustreamből alakult IBM Budapest Lab szembesül, és vajon mit tesznek a megoldás érdekében. Hamar kiderült, hogy a kihívások szinte mindegyike, de okvetlenül a legfontosabbak az emberi erőforrással kapcsolatosak. Informatikai cég lévén a világpiacra tervezik a termékeiket, és folyamatosan újításokon dolgoznak, hogy ne csak a ma, de a holnap igényeit is meg tudják célozni. Persze kihívás azt megtalálni, hogy mi lesz a „következő nagy dobás”, ami a céget újabb növekedési pályára állítja, mégis ennek az alapját, az ezzel kapcsolatos legnagyobb lehetőségeket és kockázatokat a jó képességű, megfelelő mentalitású munkatársak adják.

Olvass tovább...

 

 

Jó gyakorlatok a vállalati együttműködésben - Wall Street 101 nyári tábor

Nem csupán az egyetemistákat foglalkoztatja az a kérdés, hogy tanulmányaikat befejezve hol tudnak elhelyezkedni, milyen egy adott szakterület a gyakorlatban, hanem a továbbtanulás előtt álló diákokat is. A Budapesti Corvinus Egyetem számos formában, illetve csatornán keresztül áll kapcsolatban a vállalati szférával. Mindezen színes együttműködések egyike, a tavalyi évben először megrendezett Wall Street 101 nevet viselő nyári tábor. A pénzügyi fókuszú program főszervezője a Gazdálkodástudományi Kar Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéke. A program főrendezője Dr. Lovas Anita volt, aki a Tanszék munkatársaival betekintést biztosított egy-egy adott szakterületbe a középiskolás tanulók számára.

olvass tovább...

 

 

Rugalmasság és stratégiai együttműködések – vállalati kapcsolatok nemzetközi kitekintésben

 Immár 5 éve, hogy Jegesi Viktor a magyarországi Tesco marketing igazgatói posztját felcserélte a dániai Aarhusban székelő Danks Supermarked üzletfejlesztési igazgatói székére. Jelenleg a mintegy 51 ezer főt foglalkoztató, a dán élelmiszer-kiskereskedelmi piac 35%-át birtokló cég kereskedelmi igazgatója, a cég elnökhelyettese. Karrierje során rövidebb vezetői továbbképzések keretében olyan egyetemekkel is közvetlen kapcsolatba került, mint a Harvard, a Wharton, illetve az INSEAD. A napi munka mellett az akadémiai gondolkodásra is nyitott vezetőként így már nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik a vállalatok és egyetemek kapcsolatáról. Hogy mindez mennyiben is működik másképp a skandináv országban, mint idehaza, arról Gyulavári Tamás, a Marketing és Média Intézet munkatársa beszélgetett vele.

Olvass tovább...

  

A vállalati találkozókon…

A tavaszi hónapok során több új vállalati partnerrel tárgyaltunk – e helyütt bemutatjuk a közérdekű és széles spektrumú érdeklődéseket, amelyek kinyitják a lehetőséget minden kari kolléga számára az együttműködésre.

Olvass tovább...

Utolsó frissítés: 2018.01.24.