Február - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28  

PROGRAMOK 2018. január 16-án

9:00-13:00 - Digital Government – the Role of ICT in the Public Service development

Szervezők: Kő Andrea

Helyszín: E.III. auditorium

Digital transformation is revolutionizing our society to the core, challenging the effectiveness of previously developed policies in a broad range of areas as well as the role and function of the public sector overall. The conference focuses on the challenges and possible applications of ICT solutions in public service and deals with the latest developments in the field. New technologies, ICT solutions provide new approaches for government as well amongst other in the area of public services or through new methods of citizens’ engagement. Traditional boundaries between governments and the public are also changing. The conference will particularly focus on, but not limit itself to, the following topics:

·        Digital transformation and the public service

·        Mobile Government solutions

·        Data Science in government: big data, open data and database aspects

·        Information architectures

·        Intelligent systems in public service

·        Legal and regulatory aspects of digital government.

The conference addresses public sector practitioners and policy makers, industry professionals and academia alike. The disciplines covered are primarily information sciences, law and administrative science.

The language of the event is English.

 

9:00-10:30 - A SentiOne Social Listening elemző szoftver bemutatója

Szervezők: Neulinger Ágnes, Vida Eszter

Helyszín: C203

A SentiOne Európa vezető és nemzetközi közösségi média figyelő cégcsoportja, amely már 26 országban érhető el a kontinensen. A SentiOne online és a közösségi médiában publikált, felhasználói vélemények és igazságok mentén segít eljutni azokhoz a testre és márkára szabott kommunikációs és stratégiai értékekhez, márkát és piacot formáló trendekhez, amelyek mentén érthetővé és elemezhetővé válik egy adott márka, személy, helyzet valós idejű társadalmi percepciója.

A SentiOne három évre visszamenőleg és testre szabott érdeklődési kör mentén figyeli az online platformokon közzétett tartalmakat (weboldalak, fórumok, blogok, Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, YouTube stb.) és azok szövegkörnyezetét. Az eredményeket egy interaktív platformon foglalja össze, így biztosítva azok valós idejű értékelését és tartalomanalízisét.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a SentiOne vállalat között létrejött együttműködés alapján a szoftvert egyetemi oktatók és hallgatók ingyenesen használhatják akadémiai célokra.

 

11:00-13:00 - Corvinus Science Shop: üzleti oktatás civil partnerrel

Szervezők: Gáspár Judit, Martoni András, Matolay Réka, Toarniczky Andrea

Helyszín: C203

Hogyan lehet jó egy oktatási vagy kutatási projekt egy üzleti karon civil szervezettel? Mit taníthatunk meg civil szereplők kérdései mentén a diákjainknak? A műhelymunka keretében a Város és Folyó Egyesület esete alapján tárjuk fel, hogy mennyiféle tudásterület, kurzus gondolkodhat és dolgozhat együtt a társadalom nem üzleti tagjaival úgy, hogy a tantárgy céljait megvalósítja, tudásanyagát élő példa, valódi projekt, érdemi eredmények elérésével dolgozza fel.

Miután az Egyesület a résztvevők elé tárja a munkáját és a kérdéseit, közösen munkálkodunk azon, hogy ezeket lehetséges kutatási/órai projekt kérdésekké alakítsuk és kitaláljuk az együttműködés kereteit.Korábban a Ferencvárosi Közösségi Alapítvánnyal, a Salva Vita Alapítvánnyal és a HAT Alapítvánnyal szerveztünk hasonló műhelymunkát, melyekből számos kurzus vitt tovább projektet, erre most is lehetőség nyílik.

A Corvinus Science Shop társadalmi kérdések és kapcsolatok kialakításán és támogatásán munkálkodik. E műhelymunka alkalmat ad arra, hogy lássuk, miként találhat egymásra oktató/kutató és civil szervezet, és hogy megtapasztaljuk a Corvinus Science Shop működési alapelveit.

A Város és Folyó Egyesület

Az egyesület a Duna-partok felértékelésén dolgozik az urbanisztika, a környezetvédelem és a kultúra eszközeivel. A Duna, fővárosunk legnagyobb, legkarakteresebb természeti kincse, jelenleg utakkal elhatárolt, megközelíthetetlen. Partvonalán izgalmas, inspiráló, de többnyire elhanyagolt területeire az Egyesület akciócsoportja a művészet és közösségfejlesztés eszközeivel hívja fel a figyelmet, és javaslatokat készít a hasznosításukra. Aktuális és korábbi projektjeikről honlapjuk részletes tájékoztatást ad.

A Corvinus Science Shop weboldala pedig itt található.

Fotó: Ciklovia projekt, rakpartfoglalás egy órára, 2014, valyo.hu/portfolio-item/ciklovia- 2/

 

13:00-14:00 - Ebéd

Helyszín: C204

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/10vHi-NfQi5eYdhQ2NSsoh0x_3VpX8BokmtuvYflEEb8/edit

14:00-16:00 -   Kapocs // Diádok, triádok, hálózatok (kutatási projektek beszámolói)

 

Szervezők: Baksa Máté, Losonci Dávid

Helyszín: C205

A hálózatok vezetéséről szóló Kapocs sorozat második epizódjának a BCE Gazdálkodástudomány Kar Kutatási Hét programsorozata ad otthont. Ezen a műhelyalkalmon három egyetemi kutatási projekt mutatkozik be, a prezentációkat rövid vita és a közönség kérdései követik.

 

Résztvevők:

  • Lőrincz László: Egy közösségi háló összeomlása:a társadalmi tőke szerepe
  • Havran Dániel: Reciprocitás a bankközi piacokon
  • Szabó Zsolt Roland: Hálózati tanulás - tanuló hálózatok

További információ és előzetes regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/kapocs-diadok-triadok-halozatok-tickets-42032767138

Az esemény célja, hogy a résztvevők megismerhessék a Kar hálózatos megközelítést alkalmazó kutatási projektjeit. Az előadások során szeretnénk körüljárni, milyen értelmezések alapján, milyen következtetésekre jutnak a kutatók az egyéni kapcsolatok, a triádok és a teljes hálózati struktúrák elemzési szintjén.

A Kapocs sorozat célja a hálózatokkal foglalkozó kutatók összekapcsolása, illetve a téma népszerűsítése az egyetemi polgárok körében.

 

14:00-16:00 - Rövid élelmiszer ellátási láncok, minőségjelzős élelmiszerek
helyzete és kilátásai Magyarországon

Szervezők: Pataki György, Török Áron

Helyszín: C203

Az Európai Unió élelmiszerekkel kapcsolatos minőségpolitikájának kiemelt területét képezi a földrajzi árujelzős és bio termékek köre, valamint a rövid élelmiszer ellátási lánc koncepció. A szekció célja ennek a tág témakörnek több oldalról való megközelítése. Bemutatásra kerül egy H2020-as projekt friss felmérése a magyar fogyasztók élelmiszer minőségi tanúsítványok ismeretéről, mind a hazai (HÍR és KMÉ védjegy), mind pedig a közösségi (OEM, OFJ, HKT és BIO) címkékkel kapcsolatban. (Török Áron, BCE) A közösség által támogatott mezőgazdasághoz (CSA) – mint az alternatív termelési és élelmiszer hálózatok egyik formájához – kapcsolódó kutatás eredményeinek ismertetése. A kutatási kérdés fókuszában annak az egyedi szempontrendszernek a feltárása áll, amely megmutatja, hogy milyen okokból képesek személyek a CSA-hoz kapcsolódó alternatív életmód-mintázattal járó kötelezettségeket vállalni, fenntartani, bennük maradni. (Birtalan Ilona Liliána, ELTE) Eredetvédelmi várakozások a Nagykörűi ropogós cseresznye esetében. A 2016-ban HÍR védjegyet szerzett cseresznye EU-s Oltalom alatt álló Földrajzi Jelzéssé való nyilvánítása a közelmúltban elindult. Az esettanulmány jellegű kutatás azt mutatja be, hogy „Magyarország cseresznyéskertjét” milyen agroökonómiai paraméterek jellemzik, továbbá, hogy az érintett szereplők mit várnak az oltalom megszerzésétől. (Török Áron, BCE)

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com