Június - 2019
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PROGRAMOK 2018. január 18-án

9:00-12:00 - A negyedik ipari forradalom – egy jelenség kutatási megközelítései

Szervezők: Demeter Krisztina

Helyszín: C205

A karon több pályázat keretében zajlanak a negyedik ipari forradalommal kapcsolatos kutatások. Ennek a fórumnak az a célja, hogy:

1) betekintést adjon e kutatásokba, és ezzel ötleteket generáljon további kutatásokhoz;

2) megismerjük a különböző megközelítéseket, ezzel gazdagítva a jelenséggel kapcsolatos gondolkodásunkat.

A workshop keretében előadnak – többek között – Boda György, Czakó Erzsébet, Losonci Dávid, Szabó Zsolt Roland.

Levezető elnök: Demeter Krisztina

 

10:00-12:00 - Kutasd magad RRI-sen! Oktatási gyakorlatod reflexiói

Szervezők: Gáspár Judit, Toarniczky Andrea, Matolay Réka

Helyszín: C203

Oktatásunkban és kutatásunkban egyaránt fontosak és izgalmasak a Responsible Research and Innovation (RRI) elvei. Eddigi kutatási heti RRI-s alkalmainkon az oktatásban való hasznosításával foglalkoztunk, most azon dolgozunk, hogy hogyan integráljuk az oktatásunk és a kutatásunk, s ehhez mit nyújt az RRI eszköztára. A műhelymunkát úgy terveztük, hogy azon az RRI-vel már foglalkozók és az azzal most ismerkedők egyaránt részt vehessenek.

Az alkalom lehetőséget kínál arra, hogy résztvevője legyél a Living Knowledge konferenciának, ami 2018. május 30. és június 1. között az egyetemünkön lesz, azaz itthon ad alkalmat nemzetközi konferencia részvételre.

 

09:00-10:50 - Emerging Sports Nations of the Silk Road Strategic partnership opportunities between Hungary and the new sport powerhouses of Western Asia

Szervezők: BCE Sportgazdaságtani Kutatóközpont

Date: January 18, 2018

Venue: Corvinus University, Székesfehérvár Campus, Room 113

Lectures:

  • Kozma Miklós: Greetings, background, relevance of the topic and key purpose of the workshop (9:00-9:15)
  • Kynsburg Zoltán: New sports powerhouses in Western Asia. Development and actual trends in the region. (9:15-9:45)
  • Javani, Vajiheh: Sporting landscape of Iran, including good practice in volleyball. (9:45-10:05)
  • Bacsa Péter (Vice President, Hungarian Wrestling Federation): Opportunities of co-operation in the field of sports between Western Asian countries and Hungary (10:05-10:25)
  • Panel: Similarities and differences of sports consumption between Western Asia and Central Europe. (Participants: Javani V., Kozma M., Kajos A., 10:25-10:45)

Internal workshop:

  • Subject: What sports mean to the cities and municipalities – best practices. (Participants: Javani V. and members of the Sport Business Research Centre, Corvinus University of Budapest, 11:00-12:30) – areas of potential future research co-operation.

The language of the event is English.

 12:00-13:00 - Ebéd

Helyszín: C204

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/1koZqKA73a81aOjN9EY_GHRcI-iIlj2JZgRFDzW64jlo/edit

13:00-15:00 - Challenges in teaching and students’ learning.
Sharing insights from the International Management Teachers Academy (IMTA) in Bled

Szervezők: Natasha Gjorevska Department of Organizational Behavior Corvinus University of Budapest

Helyszín: C205

The International Management Teachers Academy (IMTA) is a two week academy aimed to help young lecturers learn about the latest teaching practices in management education. The main motto is that teaching can always be improved no matter how good a professor you are and everybody can step out of their comfort zone of teaching, in order to re-evaluate themselves, find other possibilities and exercise new approaches on how to teach. The time when completing your education and spending the rest of your career practicing is definitely over.
“The idea of renewal of education is absolutely essential. You lose complete credibility if you are not up to date. Then there is the idea of “Can you improve what you do?”. Not just be up to date, but can you excel at what you do?“ (JB Kassarijan)
I will share what I have learned from IMTA 2017 with respect to some new and useful things which can be used in class, how to connect with students, how to design courses better and how to teach with cases, but most importantly how to raise and incorporate important issues within business education.

The language of the event is English.

 

13:00-15:00 - Hogyan tovább TDK? – Műhelyvita a hallgatói tehetséggondozásról és a tudományos diákköri munkáról

Szervezők: Wimmer Ágnes, Jenes Barbara

Helyszín: C203


Évente 250-300 tudományos diákköri dolgozat születik a Budapesti Corvinus Egyetemen, több száz oktató vesz részt a TDK-folyamatban konzulensként, bírálóként, zsűritagként. Hallgatóink sikeresen szerepelnek a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri konferenciákon, a Közgazdaságtudományi és a Társadalomtudományi szekciók legeredményesebb résztvevői közé tartoznak. Ugyanakkor tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb kihívás felkelteni és fenntartani a hallgatók érdeklődését és lelkesedését a tudományos diákköri tevékenység és az OTDK részvétel iránt. Az egyetemi TDK-folyamatban és az OTDT Közgazdaságtudományi Szekciójában is jelen van a megújítás igénye, mely érinti a szabályozások alakítását, a folyamatok szervezését és a komplex hallgatói tehetséggondozási programok kialakításának tervét. A műhelyvitán a TDK-val és OTDK-val kapcsolatos tapasztalatokról, kihívásokról, fejlesztési ötletekről és lehetőségekről szeretnénk együtt gondolkodni, beszélgetni a TDK-iránt érdeklődő oktató kollégákkal és hallgatókkal.

A rendezvény regisztráció nélkül is látogatható, de a jobb tervezhetőség érdekében kérjük, hogy részvételi szándékukat itt jelezzék: https://docs.google.com/forms/d/1UmKdWDk9mY3nIrBg2m4XnH3eqgsFJ-FTmMv9v-qrD2Y/edit

15:00-16:00 - KKB pályázatbeküldő rendszer bemutatása

Szervezők: Kiss Gabriella, Havran Dániel

Helyszín: C205

A Kari Kutatási Bizottság 2018 januárjában indítja el az online pályázatbeküldő rendszerét. Januártól minden kutatástámogatási pályázatot ezen a rendszeren keresztül kell majd benyújtani, a rendszeren keresztül bírálják a Bizottság tagjai a pályázatokat és az értesítések is ezen rendszeren keresztül érkeznek majd a pályázókhoz. Azt reméljük, hogy a kari kutatástámogatási rendszer ezáltal is javulhat és a Bizottság munkája átláthatóbb, az ügymenet pedig gördülékenyebb lesz . A rendezvényen ezt az online rendszert szeretnénk megismertetni a kollégákkal, valamint bemutatjuk a pályázati lehetőségek körét és a 2018 évi pályázati kiírásokat is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

   Kari Kutatási Bizottság

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.ru