December - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

PROGRAMOK 2018. június 6-án

09:00-12:45 SAP Next Gen - Lab Workshop

Szervező: Fodor Szabina

Date: June 6, 2018

Venue: Corvinus University, Budapest Campus, C.203

Idén márciusban egyetemünkön megalakult az SAP NextGen Lab kutatóközpont, amelynek célja az SAP Leonardo digitális innovációs rendszer funkcionalitására építve az Industry 4.0, business intelligence, eSCM, folyamatmenedzsment  témakörök kutatása.
A szekció felvázolja az SAP Next-Gen laboron keresztül elérhetővé váló legújabb technológiákat az IoT, machine learning, analytics, big data, design thinking, blockchain, data intelligence stb. területeken. Bemutatja továbbá a Corvinus egyetemen már elkezdődött a témához kapcsolódó kutatási projekteket.

09:00-10:45 Családi vállalatok Magyarországon - 2017/18-as országos felmérésünk eredményei

Szervezők: Családi Vállalatok Központ: Drótos György, Wieszt Attila, Meretei Barbara, Vajda Éva

Helyszín: C.205

A Corvinus Családi Vállalatok Központ a Vezetéstudományi Intézet keretein belül működő, kutatással, oktatással és családi vállalati témájú rendezvények szervezésével foglalkozó szervezeti egység.

A Kutatási Héten való részvételével a Központ a családi vállalati téma iránt érdeklődő hallgatókat, és kutatótársakat szeretné megszólítani, valamint a téma interdiszciplinaritását hangsúlyozni.

A rendezvényen elsőként a Központ munkatársai bemutatják a 2017/18-ban lezajlott első nagymintás magyar családi vállalati felmérés eredményeinek összefoglalóját, majd ennek kapcsán több, kiscsoportos beszélgetésre hívják a résztvevőket a magyar családi vállalatok jellegzetes problémáival, és az egyetemi, családi vállalati hátterű hallgatók megszólításával kapcsolatban.

11:00-12:45 A hallgatói munkavállalás hatásai az oktatásban - EFOP 351 kutatás

Szervezők: Bódis Lajos, Klér, Takács Sándor, Toarniczky Andrea

Helyszín: C.205

09:00-10:45 Hogyan tovább TDK? workshop, Helyzetkép és fejlesztési irányok a tudományos diákköri (TDK és OTDK) tevékenységünkben

Szervezők: Wimmer Ágnes, Jenes Barbara, Berezvai Zombor

Helyszín: C.202

A műhelyvita témája a hallgatói tehetséggondozás, ezen belül a tudományos diákköri (TDK) tevékenység aktuális kérdései, eredményei, folyamatban lévő és tervezett fejlesztései. Röviden beszámolunk az idei TDK konferenciáról, a TDK szervezésében és szabályozásban folyamatban lévő változásokról, beszélgetünk a tervezett fejlesztésekről és a OTDK szereplés előkészületeiről. Közös gondolkodásra, beszélgetésre invitáljuk a TDK-iránt érdeklődő oktató kollégákat és hallgatókat.

13:00-14:00 Ebéd

Helyszín: C.204

14:00-15:45 Nemzetközi kiskereskedelmi cégek innovációs tevékenysége.Kereskedelem Kutatóközpont workshop

Szervező: Agárdi Irma

Helyszín: C.203

Innováció, földrajzi diverzifikáció, digitalizáció: nemzetközi élelmiszer kiskereskedők innovációs tevékenysége - Kereskedelem Kutatóközpont workshopja

A workshop a  kutatóközpont egyik kiemelt projektjét mutatja be, amely  a nemzetközi élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok innovációs stratégiájával foglalkozik egy 2007-2015 időszakot átfogó, panel-adatbázis alapján. 


 A projekt két kutatási témáját szeretnénk megvitatni a workshop során:
1) Az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok terjeszkedése, a marketinginnováció, és a pénzügyi teljesítmény összefüggései.
2)  A kiskereskedelmi digitális innovációk integráló szerepének elméleti és módszertani megközelítési lehetőségei.

14:00-15:45 A hIMP Kutatóközpont és az MTA GTB B2B munkabizottság workshop

Szervező: Simon Judit

Helyszín: C.205

Értékteremtés az üzleti hálózatokban

workshop a Marketing és Média Intézet hIMP Kutatóközpontjának és a MTA Gazdálkodástudományi Bizottság Marketingtudományi Albizottság Üzleti Marketing Munkabizottságának együttműködésében

 

A workshop témái:

1.     Az üzleti kapcsolatok értékének összetevői és kapcsolata a hálózattal

2.     A dinamikus képességek szerepe a hálózati értékteremtésben

 

Vitaindító előadások:

Az üzleti kapcsolatok értéke – elméleti bevezetés

hIMP projektek: a Videoton és a Korányi projekt

Varga-Toldi Katalin (Pannon Egyetem): A kapcsolati tényező a tanácsadási szolgáltatások minőségértékelésében 

A vitaindító előadásokat követően: vita és további kutatási irányok megbeszélése 

14.00-15.45 Intelligens, fenntartható és inkluzív társadalom

Szervező: Losonci Dávid

Helyszín: C.207

A program keretében olyan kutatási tervek és első kutatási eredmények kerülnek bemutatásra, amelyek korunk meghatározó társadalmi és gazdasági kihívásainak hatásait vizsgálják. Kiemelten kezeljük a digitális transzformációt, az élelmiszeripari innovációkat és a kapcsolódó társadalmi innovációk eltérő aspektusait. A rövid előadásokat vita követi.

16:00-17:45 Digitalizáció és automatizáció az üzleti szolgáltató szektorban

Szervező: Marciniak Róbert

Helyszín: C.205

Szekció célja, hogy áttekintő képet adjon egy ÚNKP pályázat részleges eredményeiről. A kutatási beszámoló bemutatja, hogy a hazai üzleti szolgáltató szektort leginkább meghatározó szolgáltató központok hogyan állnak a digitalizáció és automatizáció újabb trendjeivel, miért különösen meghatározó számukra a technológia fejlődésével adódó lehetőség, hogyan tudják kiaknázni, milyen eredmények vannak és várhatóak a hazai piacon, hogyan alakíthatja át a hazai szolgáltató központok piacát a technológiai forradalom és hogy mikor és hogyan jön majd a mesterséges intelligencia erre a területre. 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com